До 2020 року Україна відмовиться від імпортного газу

До 2020 року Україна відмовиться від імпортного газу

газУряд зупинив процес знищення газовидобувної галузі та докладає зусиль для того, щоби за 5 років наростити власний видобуток на 7 млрд куб. м газу, що забезпечить енергонезалежність, конкурентність держави та її національну безпеку. Про це повідомляє прес-служба КМУ.

«Багато десятиріч, особливо з 2007, 2008, 2009, 2010 рік по 2013 рік, ПАТ Укргазвидобування — державне підприємство, яке має видобувати державний газ, створювати енергонезалежність нашої країни, було на межі знищення. Ми цей процес зупинили», — заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Зокрема, Уряд розпочав видачу дозволів на розвідку – цього року їх видано 14-ть проти одного дозволу за попередні 7 років. Також сьогодні розпочато розробку верхнього горизонту Шебелинського газового родовища. Фахівці оптимістично оцінюють обсяги запасів газу на цьому родовищі.

«Наше завдання — на 7 млрд куб. м газу за 5 років наростити власний видобуток. Не платити кошти, валюту для того, щоб імпортувати, а ми маємо виробляти власний український газ, і цей газ має бути нашим. Це значно зміцнить наші позиції щодо енергонезалежності і національної безпеки і зробить нас конкурентними, і головне, що ми зможемо тоді достатньо якісно проходити опалювальні сезони», — зазначив Гройсман.

«Ми будемо підтримувати далі цей рух. Ми будемо все робити для того, щоб підтримувати видобуток українського газу і утверджувати нашу незалежність», — запевнив Прем’єр-міністр.

Голова Уряду зауважив, що нафтогазовий сектор був традиційно корупційним. Зараз Уряд наводить порядок щодо ліквідації будь-яких корупційних схем, докладає зусиль для збільшення власного видобування українського газу та забезпечує публічність цього процесу.

За його словами, такі дії подобаються не усім: «Звісно, що ті, хто заробляли на цьому сотні мільйонів доларів і мільярди, я би сказав, вони цим не задоволені. І тому ми будемо мати багато розмов навколо цього».

НАШ ГРАД