До розслідування вбивства Шеремета залучать ФБР

До розслідування вбивства Шеремета залучать ФБР

шереметНад розкриттям вбивства Павла Шеремета працює група з 50 фахівців у цілодобовому режимі. Основна версія загибелі журналіста – його професійна діяльність. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції. В якості основної версії загибелі Павла Шеремета група розглядає його професійну діяльність, також розглядаються й інші версії скоєння злочину.

У ході слідства правоохоронці вже вилучили і продовжують вилучати відео з камер спостереження і реєстраторів автомобілів поблизу будинку загиблого. Так само вилучається відео поблизу місця вибуху. Відео, що було опубліковане в Інетрнеті, розглядається в якості речового доказу. Опергрупа встановлює особи людей з цього відео, а також припускає, що вони можуть бути причетні до вибуху. Водночас правоохоронці підкреслюють, що публікація подібної інформації «у погоні за сенсацією» може серйозно відкинути слідство назад. Поліція закликає журналістів надавати наявні у них матеріали слідчим, тим самим сприяючи розкриттю цього резонансного злочину.

Генпрокурор Юрій Луценко наголосив, що ведуться перемовини щодо порядку залучення до розслідування експертів Федерального бюро розслідувань Сполучених Штатів Америки. Генеральний прокурор зазначив, що вже є новини з розслідування, проте наразі він не буде їх розголошувати і попросив всіх інших також від цього утриматись.

«Єдине що можу сказати, ми бачимо декілька осіб, які закладали вибухівку, ми будемо найближчим часом мати інформацію про тип цієї вибухівки та вибухового пристрою, і це допоможе слідству рухатись по слідах вбивць», — наголосив Генеральний прокурор.

Глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе зазначила, що поки рано говорити про напрямки слідства у кримінальному провадженні, відкритому за статтею про умисне вбивство. «Ми розглядаємо всі версії, пов’язані, звичайно, з його діяльністю, як і інші версії. Служба безпеки працює по своїй лінії. Але групу, яка буде укомплектована нашими кращими оперативниками, координуватиму особисто я і перші особи правоохоронної системи», – зазначила Хатія Деканоідзе.

Вона також запевнила, що всі деталі, які стануть відомі правоохоронцям, вони будуть оголошувати публічно. Однак слід розуміти, що розслідування – це скрупульозне питання, найбільш пріоритетне для всіх правоохоронців.
Хатія Деканоідзе повідомила, що зараз члени оперативної групи працюють з відео з камер, встановлених на вулиці, а також опитують всіх свідків, членів сім’ї, колег. Окремо глава Нацполіції повідомила, що за дорученням Глави держави буде надано охорону Олені Притулі.

Хатія Деканоідзе закликала представників медіа і політиків не втягувати правоохоронців у політику.
«Ми повинні працювати холоднокровно, аби встановити вбивцю і щоб розуміти, з якою метою було заплановане це вбивство. Це – справа честі, адже ми повинні розуміти, хто хоче дестабілізувати ситуацію в нашій країні», – наголосила глава Нацполіції. Хатія Деканоідзе також повідомила, що сьогодні увечері відбудеться нарада оперативної групи з участю поліції, ГПУ і СБУ. Якщо з’являться нові деталі у справі, вони будуть оприлюднені.

«Ніхто нічого не збирається приховувати. Найголовніше – ми повинні завершити нашу роботу і розслідування», – підкреслила Хатія Деканоідзе.

Нагадаємо, що Павло Шеремет загинув внаслідок вибуху автівки. Трагічна подія сталася в Києві близько 8-ї години ранку на перехресті вулиць І. Франка та Б. Хмельницького. Слідчі кваліфікують цю подію, як умисне вбивство.

НАШ ГРАД