До військових вишів прийнято понад 3500 осіб

До військових вишів прийнято понад 3500 осіб

У 2018 році до вищих військових навчальних закладів Міністерства оборони України прийнято понад 3500 осіб. Про це під час брифінгу повідомив тимчасово виконуючий обов’язки директора Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України полковник Вадим Артамощенко.

Він розповів, що у 2018 році вступні випробування до військових навчальних закладів проводилися у два етапи. Другий етап дозволив вступити на навчання військовослужбовцям військової служби за контрактом, зокрема для тих, хто не встиг подати документи вчасно, оскільки виконував бойові завдання  в районі проведення операції Об’єднаних сил.

«За результатами конкурсного відбору на навчання до вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів вищих військових закладів за усіма рівнями військової освіти прийнято понад 3500 осіб. Найбільш мотивованою категорією вступників є контрактники, особливо ті, хто має бойовий досвід», – наголосив Вадим Артамощенко і додав, що їх кількість щороку зростає.

Виконуючий обов’язки директора Департаменту військової освіти та науки Міноборони також поінформував про збільшення вікового цензу для вступників.

«Відтепер цивільна молодь, випускники військових ліцеїв та ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою, військовослужбовці, резервісти та військовозобов’язані можуть вступати у військові навчальні заклади з 17 до 30 років, — повідомив полковник Вадим Артамощенко. – Після завершення навчання випускники отримують диплом державного зразка, і в подальшому працевлаштовуються у Збройних Силах України та інших військових формуваннях».