Для паралімпійців вперше призові винагороди зрівняються з олімпійськими

Для паралімпійців вперше призові винагороди зрівняються з олімпійськими

У Києві відбулась урочиста церемонія проводів національної паралімпійської збірної команди України на ХІІ зимові Паралімпійські ігри, що відбуватимуться з 9 до 18 березня у Пхьончхані (Південна Корея), повідомляє служба Віце-прем’єр-міністра України.

В урочистостях взяли участь Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко, Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, дружина Президента України Марина Порошенко, президент національного паралімпійського комітету Валерій Сушкевич, українські спортсмени – члени паралімпійської збірної, тренери, українські громадські діячі та артисти.

Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко привітав наших спортсменів від імені Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана особисто та від імені усіх членів Уряду:

«Уряд підтримував і буде підтримувати паралімпійський рух — за 2017 рік і цей рік понад 30 млн гривень спрямовано на навчально-тренувальні збори, закупівлю обладнання, екіпірування», — наголосив В.Кириленко.

Віце-прем’єр-міністр також наголосив, що цього року вперше призові винагороди зрівняються з олімпійськими (за «золото» 125 тисяч доларів, «срібло» — 80 тисяч, «бронзу» — 55 тисяч доларів).

Віце-прем’єр-міністр побажав нашим спортсменам успіхів. «Головне, що ви будете перемагати самих себе в ім’я України, а ми будемо тримати кулаки і вболівати за вас», — зазначив В’ячеслав Кириленко.

Додамо, що наша зимова паралімпійська команда за всю історію участі в білих Паралімпіадах виборола 90 медалей, 20 з яких — золоті.

  НАШ ГРАД