Два мільйони українців отримали у 2023 році грошову допомогу від ООН

Два мільйони українців отримали у 2023 році грошову допомогу від ООН

Майже два мільйони людей в Україні отримали у першому кварталі 2023 року грошову допомогу від гуманітарних структур ООН. Це насамперед внутрішньо переміщені особи, а також люди, які втратили роботу через війну. 2022 року грошову допомогу від ООН отримали шість мільйонів осіб.

Про це на брифінгу у Нью-Йорку повідомив речник ООН Стефан Дюжаррик. На надання грошової підтримки потерпілим внаслідок бойових дій українцям, за його словами, було виділено 200 мільйонів доларів.

«Це стало можливим завдяки скоординованим зусиллям більш ніж 20 партнерів, включаючи агенції ООН, національні неурядові організації, а також міжнародні неурядові організації», — сказав речник.

Він пояснив, що роботу з надання грошової допомоги населенню України буде продовжено. Загалом планується надати готівку 4,4 мільйона людей в Україні, їм перерахують близько мільярда доларів США.

Загалом гуманітарну допомогу (не лише грошову) від ООН на сьогоднішній день отримує близько 11 мільйонів людей в Україні. Організація запросила у донорів з цією метою 3,9 мільярда доларів.

«Наразі ми отримали загалом 900 мільйонів доларів, і ми розраховуємо на те, що міжнародне співтовариство продовжить підтримку гуманітарного реагування в країні, оскільки через війну в Україні триває серйозна гуманітарна криза, особливо на сході та півдні», – підсумував Дюжаррік. 

НАШ ГРАД