Гройсман: «Підвищення ціни на газ — це вимушений крок»

Гройсман: «Підвищення ціни на газ — це вимушений крок»

Виконання вимог Міжнародного валютного фонду щодо підвищення ціни на газ — це вимушений крок, невиконання якого загрожує дефолтом і фінансовою катастрофою. Разом з тим Уряд зробить все для пом’якшення наслідків цього рішення, сказав в ефірі телеканалу «Інтер» Прем’ єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Нам треба розраховуватися за борги, створені з 2005 по 2013 роки. Державний борг за цей час зріс на 1,3 трильйона гривень. Нас закинули в серйозну боргову яму. Очевидно, що економіка зростає, але у нас на плечах такий борг, який ми самі не можемо виплатити. Треба виходити на зовнішні ринки, перекредитовуватися, зменшувати відсотки, — сказав Володимир Гройсман. — Я перший за те, аби зменшувати ціни. Але невиконання вимоги поставить Україну на межу дефолту. Ми хочемо кризи? Я не кризовий Прем’єр-міністр, я -антикризовий… Я зроблю все, аби захистити людей, знизити інфляцію і підвищити зростання реальних доходів громадян. Моя стратегія в тому, щоб за 10 років зменшити, а то і віддати борги».

Прем’єр-міністр наголосив, що обіцянки підвищити ціну на газ давали різні глави українських Урядів. Вони підписували різні меморандуми і не виконували їх. Це підривало довіру до України. «А я мушу вирішувати це питання, — сказав Володимир Гройсман.- Місія МВФ приїхала. Працюємо, у нас конструктивні відносини. За два тижні повідомимо про результати перемовин».

 НАШ ГРАД