Гройсман привітав журналістів зі святом

Гройсман привітав журналістів зі святом

посвидчення журналист«Від імені Кабінету Міністрів України та від себе особисто вітаю працівників засобів масової інформації з професійним святом! У відкритому суспільстві журналісти – гаранти прозорості та підзвітності органів влади. Саме завдяки засобам масової інформації ведеться суспільний діалог, формується порядок денний роботи влади, удосконалюються державні рішення, стають зрозумілими очікування людей.

Журналістські репортажі та розслідування допомагають викрити імітацію діяльності чиновників, факти корупції, визначити напрямки економії бюджетних коштів або посилення ефективності роботи в тій чи іншій сфері. Гучні судові процеси, захист прав і свобод людини, проведення державних змін та перетворень, наші перемоги в економіці,  політиці, соціально-культурному житті  – нічого не проходить повз камер та мікрофонів. Позитивні зміни в житті країни, яких нам вдалося досягнути, безумовно, стали можливими, зокрема, завдяки професійній і самовідданій роботі журналістів.

Вільна преса та незалежні засоби масової інформації – пріоритет державної інформаційної політики.

Бажаю Вам професійного зростання, міцного здоров’я і благополуччя! Нехай Ваші матеріали завжди будуть цікавими, а Ваша активна громадська позиція та професійна діяльність  і далі слугують рушіями державних змін», побажав Прем’єр-міністра України Володимир Гройсман журналістам з нагоди їх професійного свята.

Державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко взяв участь у конференції «Як захищати свободу медіа в складному середовищі — на прикладі України» у рамках Європейського форуму по управлінню інтернетом EuroDIG 2017, що пройшов у Таллінні, Естонія. Про це повідомили у Міністерстві інформаційної політики.

Розповідаючи про свободу медіа в складних умовах, Артем Біденко зазначив: «Навіть в умовах війни журналісти та медіа не можуть бути обмежені у своїй професійній діяльності. Свобода слова — це базова цінність. Звичайно, ми не маємо підміняти свободу слова іншими феноменами: брехнею, фейками, пропагандою. Не перейти тонку лінію можливо виключно разом з органами саморегулювання та сильними громадянськими інституціями».

У рамках конференції обговорювалися також питання успіху українських реформ, зокрема, створення суспільного мовлення. Міністерство також представило міжнародній аудиторії брошури «Захист прав журналістів в Україні», «Порушення прав людини в Криму» та «20 фактів російської військової присутності в Україні».

Зазначимо, EuroDIG — це відкрита платформа для неформальних та інклюзивних обговорень питань публічної політики, пов’язаних з управлінням інтернетом, що цього року проводиться Міністерством зовнішніх справ Естонської Республіки в Таллінні.

НАШ ГРАД