«Герої наших сердець» – новий проект МТОТ

«Герої наших сердець» – новий проект МТОТ

«Герої наших сердець» – новий соціально-інформаційний проект МТОТ, що реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). У центрі проекту реальні історії 9-ти героїв, чиї життя змінила війна на Сході та окупація Криму, але вони обрали не шлях помсти та зневіри. Вони вже сьогодні змінюють історію і крок за кроком будують мирне майбутнє, повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України

На перший погляд вони  прості люди, пересічні наші співгромадяни: хірург райлікарні, директорка дитбудинку, бізнесмен, кінематографіст… Але долі їх  дивовижні, а сила волі незламна.

Хірург Попаснянської райлікарні Олександр Ковальчук провів під обстрілами 380 операцій у мало не цілодобовому режимі.

Директорка Луганського обласного дитбудинку Катерина Донцова завадила перевезенню 69 діток до Росії й повернула їх на батьківщину.

У бізнесмена-горлівчанина Вадима Міндзюка з початком війни бойовики відібрали завод. Він знайшов у собі сили відкрити новий бізнес  але вже в Дитятках, селищі поряд із Чорнобильською зоною.

А найбільша мрія Шевкета Сейдаметова  майстерного художника-постановника таких шедеврів українського кіно, як “Хайтарма” та “Кіборги”  повернутися додому, у вільний від окупантів український Крим, до родичів та близьких.

Їхні історії свідчать: поняття «справжній герой»  це не порожні слова. Такі герої  поміж нас, їхні історії надихають, адже показують, що цей світ  все ще місце для боротьби за людські цінності навіть за найскладніших обставин. І це  лише маленька частина історій, які зібрані Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України та об’єднані на сайті https://heroes.mtot.gov.ua/

«Щодня у роботі Міністерства ми стикаємося з людьми, чиї історії по-справжньому вражають, – зазначає Вадим Черниш, Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України. – Це люди, які знайшли в собі сили та бажання почати життя спочатку. Це люди, які діють всупереч обставинам. Головне – вони стають ініціаторами змін у власному житті та житті людей, які їх оточують. Сотні історій на рік. Десятки на місяць. І сьогодні ми хочемо розповісти деякі історії таких людей, звичайних героїв. Переселенці та ветерани АТО/ООС, люди з інвалідністю та бізнесмени, лікарі та студенти – навколо цих людей вибудувався проект «Герої наших сердець». Їхні долі надихають, їхніми вчинками захоплюєшся. Заглиблюючись у їхні історії, розумієш, що саме завдяки таким українцям у нас є шанс подолати всі негаразди та побудувати світле, мирне майбутнє Це лише дев’ять історій. Насправді ж їх набагато більше».

МТОТ закликає українців ділитися власними історіями про героїв, які протистоять обставинам і з гідністю будують своє нове життя. «Якщо ви знайомі з людьми, які варті того, щоби стати частиною цього проекту, надсилайте їхні історії нам, а ми розповімо про них усій Україні», – закликає Міністр Вадим Черниш.

Детальніше – за посиланням

НАШ ГРАД