В Уряді запевняють, що затримки пенсій не буде

В Уряді запевняють, що затримки пенсій не буде

автобус льготы пенсионерыУряд гарантує вчасну і в повному обсязі виплату пенсій та підвищення мінімальних пенсій двічі протягом цього року. Про це заявили у прес-службі Віце-прем’єр-міністра України.

«На засіданні правління Пенсійного фонду ми обговорили дуже серйозні питання, які стосуються життя всіх наших співгромадян: тих, хто вже сьогодні є пенсіонерами, і тих, хто готується вийти на пенсію», — сказав Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко. — Ситуація у Пенсійному фонді – непроста. У цьому році рекордна сума виділяється із Держбюджету Пенсійному фонду на виконання усіх програм і зобов’язань перед громадянами. Ця цифра складає біля 145 млрд грн. Але це цілком прогнозована цифра, оскільки Уряд прийняв, на мою думку, політично правильне рішення щодо зменшення податкового тиску на бізнес і зниження ЄСВ майже вдвічі. Разом з тим ситуація в Пенсійному фонді пенсіонерам нічим не загрожує, всі пенсії будуть виплачені вчасно і в повному обсязі, і ми не допустимо жодних катастроф у Пенсійному фонді».

Перше підвищення мінімальних пенсій вже відбулося з 1 травня на 6%, друге відбудеться з 1 грудня 2016 року. Всі кошти для цього є.

НАШ ГРАД