В Україні вчені проводять дослідження впливу радіації на живі організми

В Україні вчені проводять дослідження впливу радіації на живі організми

радиация аэс атомУ зоні відчуження з 3 по 7 червня перебуває група вчених з Університету Південної Кароліни та Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, які спільно з Державним спеціалізованим підприємством «Екоцентр», проводять дослідження з метою вивчення впливу постійного радіоактивного опромінення на різні рівні біологічної організації (молекулярний, клітинний, тканинний, органний) популяцій фонових видів тварин. Про це повідомили у прес-службі Держагенства України з Управління зоною відчуження.

«Проведення досліджень допоможе з’ясувати деякі особливості функціонування фауністичних комплексів у радіаційних ценозах зони відчуження», – повідомив провідний інженер ДСП «Екоцентр» Ігор Чижевський.

Під час перебування у зоні відчуження вчені досліджували популяції птахів, гризунів, ссавців та біологію їх стану на полігонах «Рудий ліс», «Став-охолоджувач» та в лісових угіддях зони відчуження поблизу міста Прип’ять, відселених сіл Залісся, Замошня, Копачі, Корогод, Чистогалівка, Розсоха, Рудня-Іллінецька, Ямпіль.

Також науковці спільно з фахівцями ДСП «Екоцентр» відвідали пункти системи радіоекологічного моніторингу підприємства.

НАШ ГРАД