В селі на Київщині запрацювала амбулаторія з телемедициною

В селі на Київщині запрацювала амбулаторія з телемедициною

У Київській області близько 40% населення проживає у сільській місцевості. Тож поява нових амбулаторій і нової якості медичної послуги з можливостями телемедицини, як ніколи, є на часі. У І-ІІ кварталі тут буде збудовано 17 таких амбулаторій. На цьому наголосив під час відкриття новозбудованої амбулаторії з можливостями телемедицини у с. Старі Петрівці Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Нові приміщення, обладнання, збільшена заробітна плата сімейного лікаря, службовий автомобіль, можливість професійної консультації з другим рівнем медицини – саме такою має бути медична послуга в кожному населеному пункті. І це стало можливим завдяки ініціативі Президента України щодо розвитку первинної медичної допомоги у сільській місцевості», – зазначив Геннадій Зубко.

Урядовець розповів, що сімейний лікар відтепер буде мати можливість, не відправляючи пацієнта до районної чи обласної лікарні, скористатися послугами телемедицини, проконсультуватися, отримати поради у колег, виписати «електронний рецепт».

«Це той напрямок, який сьогодні повинен допомогти саме сільському населенню отримати базову медичну послугу поруч зі своєю домівкою. Таке завдання ставить сьогодні перед нами Президент і Прем’єр-міністр України. І зараз, коли ми розпочали перший етап реформи, у нашому випадку це реформа медицини першого рівня, ми виходимо на нову якість сервісів», – підкреслив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр переконаний, що сьогоднішня подія – це не просто урочисте відкриття сільської амбулаторії, це зміна якості життя громадян. «Ми не просто провели реформу, щоб збільшити заробітну плату лікарю і побудувати амбулаторію, а й для того, щоб подати у зовсім новому сучасному вираженні доступ наших людей до другого і третього рівнів медицини. І я вас з цим вітаю, як вітаю і з тим, що наша країна постійно змінюється!» – наголосив Геннадій Зубко.

Нагадаємо, всього в Україні реалізовується 517 нових проектів амбулаторій з можливостями телемедицини.

  НАШ ГРАД