Військове радіо України «Армія FM» розпочало мовлення у Вінниці на частоті 99,3 МГц

Військове радіо України «Армія FM» розпочало мовлення у Вінниці на частоті 99,3 МГц

Військове радіо України «Армія FM» розпочало мовлення у Вінниці на частоті 99,3 МГц. Презентувала нову частоту начальник Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України підполковник Яна Холодна.

На презентацію завітали голова Всеукраїнського об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО, учасник бойових дій на Сході України Анатолій Слівінський та член Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при Вінницькій ОДА, офіцер-психолог зонального відділу військової служби правопорядку Юрій Березовський.

Захід розпочався із хвилини мовчання, адже сьогодні, 11 червня, Вінниця прощається із старшим лейтенантом Владиславом Попенком, який загинув внаслідок катастрофи військового гелікоптера.

«Армія FM» – це єдина радіостанція в Україні, яка кожного дня згадує поіменно усіх тих, хто загинув на війні. У нас є окрема рубрика «Дзвін пам’яті». Це є приводом зупинитись і подумати про те, що на Сході триває війна, і згадати, завдяки кому ми живемо під мирним небом», – зазначила підполковник Яна Холодна.

Історія радіостанції розпочалась 1 березня 2016 року. У той день, о шостій ранку, в ефірі «Армія FM» вперше пролунало «Доброго ранку, Україно» і заграв Державний гімн України. Нині радіостанція мовить у 22 містах, покриває 85 відсотків лінії розмежування.

«Щомісяця ми виїжджаємо на передову, звідки робимо три включення по годині із військовими. Коли ми запускали проект, були переконані, що цільовою аудиторією будуть військовослужбовці, але шанувальники «Армія FM» давно вийшли за межі армійців. Нас слухає велика кількість цивільного населення як на Сході, так і в мирних містах. Вінниця – столиця Повітряних Сил. Тож тепер нас слухатимуть не тільки піхотинці, десантники, морські піхотинці, а й авіатори», – розповіли військові радійники.

Анатолій Слівінський зауважив, що військове радіо – своєрідна зброя та додав:

«Це реальна підтримка з мирної території військовослужбовців, які перебувають в зоні бойових дій. Люди телефонують, передають привіт, і бійці одразу відчувають себе «дві хвилини вдома». До того ж радіо знайомить країну із сучасними героями».

Юрій Березовський наголосив, що військове радіо допомагає кожному військовослужбовцю знати свої соціальні гарантії, чути позитивні історії, голос керівництва, голос рідних.

«Ми задоволені, що радіомовлення вже буде доступне й у нас, у Вінниці. Радує, що «Армія FM» не транслює російську попсу та шансон», – прокоментував Юрій.