Впроваджується візовий режим для громадян рф

Впроваджується візовий режим для громадян рф

Україна запроваджує візовий режим для громадян російської федерації, починаючи з 1 липня 2022 року.

Відповідна постанова була схвалена в п’ятницю, 17 червня, на засіданні Кабінету Міністрів України за поданням Міністерства закордонних справ, повідомляє Міністерство закордонних справ України

«З самого початку агресії МЗС України виступало за запровадження візового режиму з рф. Час для такого рішення настав. Це — продуманий крок, який дозволить захистити національну безпеку нашої держави. І символічно, що рішення про візовий режим з росіянами співпало в часі з оголошенням Європейською Комісією рекомендації надати Україні статус кандидата в члени ЄС. Напрям руху нашої держави очевидний», — заявив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За словами Міністра, запровадження візового режиму для рф посилить контроль за в’їздом і перебуванням на території нашої держави російських громадян.

«Ми маємо чітко розуміти хто, звідки та з якою метою приїздить до нас. Візовий режим допомагатиме виявляти осіб, які загрожують національній безпеці, на відстані від України», – підсумував глава української дипломатії.

«Остаточно розриваємо будь-які зв’язки з росією. Задля протидії безпрецедентним загрозам національній безпеці, суверенітету й територіальній цілісності нашої держави сьогодні Уряд на виконання доручення Президента України прийняв рішення про припинення дії угоди з рф про безвізові поїздки», — зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр відзначив, що росіяни не зможуть потрапити в Україну без отримання візи. Рішення набуває чинності з 1 липня цього року.

НАШ ГРАД