Водій броньованого тягача, який винен у смертельному ДТП, був у нетверезому стані

Водій броньованого тягача, який винен у смертельному ДТП, був у нетверезому стані

16 березня у м. Костянтинівка Донецької області сталася ДТП за участю українських військових: броньований тягач МТ-ЛБ втратив керування і виїхав на пішохідну частину вулиці. Внаслідок аварії загинула 8-річна дівчинка Поліна, її мати з ще однією малолітньою дитиною доставлені до лікарні, їх життю нічого не загрожує, повідомили у прес-службі Міноборони. Затримані двоє військовослужбовців, що підозрюються у скоєнні цього злочину, а командир їхнього підрозділу — відсторонений від виконання службових обов’язків. Військова прокуратура розпочала слідство.

За попередньою інформацією, військовослужбовець, що перебував за кермом тягача МТ-ЛБ, був у нетверезому стані. Така поведінка є неприпустимою для військовослужбовців наших Збройних Сил, і ганьбить честь українського воїна. Військове командування усвідомлює свою відповідальність за правопорушення підлеглих, і дотримується чіткої позиції: жодної поблажливості до правопорушників, незважаючи на минулі заслуги.

Військове командування буде максимально сприяти слідству і готове взаємодіяти з усіма компетентними органами та своєчасно інформувати суспільство про хід розслідування.

Міноборони запевняє, що розслідування буде проведено в якнайкоротші терміни з дотриманням усіх вимог законодавства, об’єктивним та неупередженим. Усі винуватці цієї жахливої трагедії будуть притягнуті до відповідальності — як самі військовослужбовці, так і їх командири.

НАШ ГРАД