Викрили виробників підроблених ПЛР-тестів

Викрили виробників підроблених ПЛР-тестів

На Запоріжжі кіберполіція та Мінцифри викрили турагентство, яке підробляло ПЛР-тести на COVID-19. Їхніми клієнтами були переважно туристи.

З початку року працівники турагентства підробили понад 100 довідок вартістю 500 гривень кожна. Результати «тестів» видавалися на бланках із підробною печаткою однієї з державних установ Міністерства охорони здоров’я м. Запоріжжя та підписом завідувача лабораторії, повідомляє Міністерство цифрової трансформації України

В офісі турагентства знайшли комп’ютерну техніку, мобільні телефони, підроблені ПЛР-тести та «чорнові» записи. Також обшук провели в державній установі Міністерства охорони здоров’я. З’ясувалося, що відомості до бази даних медичної установи не вносились, дослідження не проводились, а порядковий номер довідки не відповідав порядковому номеру в установі.

Наразі відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до трьох років. Слідчі дії тривають.

Закликаємо усіх українців уникати таких ситуацій і не купувати підробні ПЛР-тести або COVID-сертифікати. Якщо ви бачите, що хтось продає підробні тести чи COVID-сертифікати, то одразу повідомляйте в поліцію.

 НАШ ГРАД