Використання сонячних панелей стрімко набирає популярності серед населення

Використання сонячних панелей стрімко набирає популярності серед населення

Використання сонячних панелей стрімко набирає популярності серед населення. У другому кварталі цього року ще 1107 родин перейшли на електроенергію з енергії сонця, що вдвічі більше, ніж у першому кварталі цього року.

Загалом, вже 4660 приватних домогосподарств встановили сонячні панелі загальною потужністю майже 90 МВт станом на кінець першого півріччя 2018 року.

Інвестиції склали близько 88 млн євро.

«Така активність населення приємно вражає і доводить, що у червні 2015 року ми запровадили ефективний стимул – прив’язаний до курсу євро «зелений» тариф для приватних СЕС потужністю до 30 кВт», — пояснив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Лідерами за кількістю встановлених приватних СЕС є такі області, як Київська, Дніпропетровська та Тернопільська.

Окрім очевидних переваг СЕС для населення, сонячні станції приватних домогосподарств є чудовим прикладом розподіленої генерації, що позитивно впливає на збалансовану роботу енергосистеми.

Також, високий попит домогосподарств на сонячні панелі стимулює бізнес до встановлення вітчизняних виробничих потужностей у цій сфері.

Так, у березні цього року у м. Енергодар (Запорізька область) запрацював український завод, що успішно виробляє сонячні панелі для населення та бізнесу. Саме завдяки таким потужностям створюються додаткові робочі місця, активізується бізнес у суміжних галузях, збільшуються надходження до місцевих бюджетів.