Видобуток вугілля збільшать на 60-80%

Видобуток вугілля збільшать на 60-80%

вугилля2 шахтер робота«Ми поставили завдання збільшити видобуток вугілля практично на 60-80%», — сказав Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик під час «Години запитань до Уряду» у Верховній Раді.

Міністр  переконаний, що спільними з Верховною Радою України зусиллями вдасться досягти такого результату. Відповідаючи на запитання, Ігор Насалик подякував народним обранцям за підтримку, завдяки чому вдалося повністю розрахуватися з шахтарями. «На сьогодні заборгованості із зарплати немає», — зазначив Міністр. Також він наголосив, що Уряд безпрецедентно підтримав програму розвитку вугільної галузі у 2017 році й передбачив 1 млрд грн на модернізацію та технічне переоснащення шахт.

Ігор Насалик зазначив, що Міненерговугілля цього року пішло абсолютно іншим шляхом та запросило представників громадських організацій, депутатського корпусу проаналізувати вартість закупівель, які проводили шахти. За результатами аналізу, проведеного робочою групою при Міністерстві, вдалося скоротити витрати на ведення нових лав.  Ігор Насалик зазначив, що перші фінансові кошти вже виділені, проте окремі програми з технічного переоснащення не будуть запущені в роботу, поки робоча група не дасть підтвердження та відповідних висновків.

«Я оптимістично дивлюся на розвиток вугільної галузі, — зазначив Ігор Насалик. — Ми поставили завдання збільшити видобуток вугілля практично на 60-80%, і спільними зусиллями нам вдасться досягти такого результату».

НАШ ГРАД