Видатки на спорт зростуть утричі

Видатки на спорт зростуть утричі

Пропонуємо у держбюджеті 2021 збільшити фінансування українського спорту, яке зросте у 2,7 раза проти показників поточного року і сягне 7,4 млрд гривень. Про це повідомив заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев у колонці для інтернет-видання «24 канал».

«Бюджет можливостей для розвитку, який ми у Мінфіні вважаємо проект кошторису країни на наступний рік, має досить вагомий соціальний складник. Уперше видатки на підготовку та участь українських спортсменів у міжнародних змаганнях визначили за точно обрахованою потребою. І ці кошти обсягом 5,47 млрд передбачили у повному обсязі», ‒ наголосив Роман Єрмоличев.

За його словами, 2021-й рік – олімпійський. Тож за рахунок цих видатків (2,8 млрд) буде профінансовано підготовку й участь українських спортсменів у літніх Олімпійських, Паралімпійських і Дефлімпійських іграх, а також – підготовку до зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022-го.

«Також передбачили 2,67 млрд гривень, аби забезпечити підготовку та участь наших національних команд у понад тисячі інших міжнародних змаганнях, організацію в Україні близько 800 державних та 40 міжнародних спортивних заходів. Із цього обсягу 717,7 млн спрямуємо на розвиток спорту серед осіб з інвалідністю», ‒ наголосив Роман Єрмоличев.

Крім того, він зауважив, що готуючи бюджет, були враховані очікування і запити спортсменів та спортивних федерацій.

«Поточного року підвищили більше, аніж на 30% норми на харчування спортсменів та удвічі – на медичне забезпечення. У 2021-му за цими нормами будемо фінансувати утримання та тренувальний процес більше 2 тисяч штатних спортсменів та більше 160 тренерів. Витрати на розвиток спортивної інфраструктури наступного року пропонуємо збільшити до 1,3 млрд грн (на 36% проти 2020-го). Ці кошти, зокрема, буде витрачено на модернізацію і матеріально-технічне забезпечення семи баз олімпійської та паралімпійської підготовки (818,8 млн грн)», ‒ резюмував заступник Міністра фінансів.

 НАШ ГРАД