Ветеринарні документи на живих тварин будуть видаватися лише після перевірки умов транспортування

Ветеринарні документи на живих тварин будуть видаватися лише після перевірки умов транспортування

Відтепер ветеринарні документи на живих тварин будуть видаватися лише після перевірки транспортних засобів та умов транспортування. У разі якщо транспорт або умови перевезення не відповідають Правилам транспортування тварин, зокрема в частині дотримання вимог мінімальної площі на одну тварину, то ветеринарні документи видаватися не будуть, повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Про це йдеться у наказі Держпродспоживслужби «Щодо випадків недотримання правил транспортування тварин» № 887 від 31.10.2018 року.

Відповідальними за виконання зазначеного наказу визначені начальники територіальних органів Держпродспоживслужби і регіональних служб державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті або особи, які виконують їх обов’язки.

Крім того, наказ зобов’язує забезпечувати відеофіксацію під час завантаження тварин для документування процесів, у тому числі на предмет відповідності вимогам законодавства щодо ідентифікації тварин.

Правила транспортування тварин затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2011 р. № 1402

НАШ ГРАД