Ветерани викладатимуть початкову загальновійськову підготовку

Ветерани викладатимуть початкову загальновійськову підготовку

Українські ветерани й ветеранки зможуть залучатися до початкової загальновійськової підготовки в системі загальної середньої освіти. Про це повідомила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна за підсумками засідання Кабінету Міністрів України, повідомляє Міністерство у справах ветеранів України

Відповідні зміни за поданням Мінветеранів Уряд вніс до “Порядку організації та здійснення загальновійськової підготовки громадян України до національного спротиву”.

Документом розширено перелік педагогічних працівників, які залучаються до викладання дисципліни з початкової загальновійськової підготовки в українських закладах освіти. Серед них будуть й українські ветерани – учасники російської-української війни.

“Ми хочемо, щоб наші Захисники і Захисниці, які є є носіями національної ідентичності, мали змогу працювати у сфері військово-патріотичного виховання української молоді. До того ж залучення ветеранів до роботи з учнями – це також важлива складова їхньої інтеграції у цивільне життя, – наголосила Юлія Лапутіна. – Тому дана постанова забезпечить можливість імплементувати в українську систему освіти практичний досвід щодо захисту незалежності та територіальної цілісності України, якій набули Захисники і Захисниці України. Дякую Уряду за підтримку”.

НАШ ГРАД