Бійців годуватимуть по-новому

Бійців годуватимуть по-новому

бійці2 військовослужбовці АТО АТОУ рамках переходу на нові стандарти харчування та виконання заходів реформи харчового забезпечення Збройних Сил України Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації з 1-го вересня поточного року перейшов на нову систему харчування, повідомили у прес-службі Міноборони.

За словами начальника продовольчої служби військового вишу підполковника Дмитра Коншина, було зроблено капітальний ремонт кухонних приміщень та проведено повне технічне переоснащення їдальні. З переходом на нову систему сама вартість харчування одного військовослужбовця збільшилася майже на гривню, і сьогодні складає 78.90 грн. Відтепер на вибір курсантам-зв’язківцям та військовослужбовцям-контрактникам представлено різноманітний асортимент страв, у тому числі овочі, фрукти, кисломолочні продукти з нового, значно розширеного Каталогу продуктів.

Начальник Центрального управління продовольчого забезпечення Збройних Сил України полковник Микола Куклюк зазначив, що перехід на нову систему харчування проходить з використанням досвіду участі Збройних Сил України у різних миротворчих місіях, а також досвіду АТО.

За його словами, на сьогодні розпочато харчування військовослужбовців за Каталогом у 7 військових частинах. З 1 жовтня 2017 року буде запроваджена система харчування за Каталогом у Національному університеті оборони України (м. Київ), навчальному центрі (смт. Старичі), Військово-медичних клінічних центрах (м. Харків та Вінниця), а з 15 жовтня 2017 року – у навчальних центрах Житомира  та Миколаєва.

«Це суттєвий крок у реформуванні Збройних Сил України, підвищення боєздатності та автономності військ у бойових умовах з доведеною ефективністю, який покращує імідж української армії як в країні, так і за кордоном», – зазначив начальник Центрального управління продовольчого забезпечення Збройних Сил України полковник Микола Куклюк.

Він також наголосив, що на відміну від системи харчування за аутсорсингом, важливим результатом є залучення до організації харчування штатних кухарів, що підвищує бойову готовність і автономність дій військ. Крім того, введено у штатні розписи військових частин обслуговуючий персонал їдалень, що вивільняє військовослужбовців від здійснення невластивих функцій.

«Нова система вже довела свою ефективність, доцільність та отримала позитивні відгуки від кінцевого споживача – військовослужбовців Збройних Сил України», — зазначив Микола Куклюк.

Варто додати, що всього протягом 2017 року заплановано здійснити перехід на нову систему харчування 22 військових частин. З цією метою протягом 2015-2016 років у Західній військово-морській базі (м. Одеса) та Національній академії Сухопутних військ (м. Львів) було проведено експеримент з харчування особового складу за Каталогом.

НАШ ГРАД