АРМА передало в управління активи на понад 3,3 мільярда гривень

АРМА передало в управління активи на понад 3,3 мільярда гривень

Протягом минулого року Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) успішно передало в користування українському бізнесу арештовані активи сукупною вартістю близько 1,8 мільярда гривень. Про це повідомив т.в.о. голови АРМА Віталій Сигидин під час презентації звіту про діяльність Агентства за 2020 рік.

При цьому загалом АРМА вже передало в управління активи на понад 3,3 мільярда гривень.

Керівник відомства зазначив, що з минулого року передача активів компаніям відбувалася за новими правилами та на відкритих конкурсах, і це дозволило залучити більше учасників ринку з належним досвідом та діловою репутацією.

За словами Віталія Сигидина, ці активи сьогодні приносять доходи державі, які постійно зростають: «Минулого року надходження до бюджету збільшилися на третину, а з початку цього року маємо вже близько половини суми за весь 2020-й».

Водночас очільник АРМА наголосив, що ефект від управління арештованими активами не обмежується лише чистими доходами до бюджету. «Компанії-управителі інвестують значні кошти у відновлення арештованого майна, що дозволяє зберегти його економічний потенціал. Самі підприємці отримують нові можливості для генерування прибутку, створюють додаткові робочі місця та платять податки. Крім того, арештовані кошти поповнюють банківську систему, яка кредитує український бізнес та громадян. Тож суспільна користь від управління арештованими активами значно ширша, ніж прямі надходження до Державного бюджету» — пояснив посадовець.

Він також повідомив, що АРМА здатне приносити бюджету у кілька разів більші суми доходів, якщо на рівні закону буде розблоковано можливість перераховувати державі частину відсотків з депозитних коштів Агентства.

 НАШ ГРАД