Рибоохоронні патрулі зафіксували порушень на понад 7,5 млн грн

Рибоохоронні патрулі зафіксували порушень на понад 7,5 млн грн

Держрибагентством підбито підсумки рибоохоронної діяльності за квітень 2019 року. Рибоохоронними патрулями було здійснено 1 356 рибоохоронних рейдів. В результаті проведених заходів виявлено 4 241 порушення. З викритих правопорушень 33% є грубими (1 435), повідомляє Державне агентство рибного господарства України

В рамках рибоохоронних рейдів інспектори вилучили у порушників понад 18 тонн (18 883 кг) водних біоресурсів та 2 188 од. заборонених знарядь лову. Затримано 164 транспортні засоби. За цей період складено та направлено до судів 1 674 справи для притягнення порушників до адміністративної відповідальності. Ще 51 справу направлено судами для відкриття кримінальних проваджень.

«Сума збитків, завданих рибному господарству за перший місяць нересту, склала 7,5 млн грн. З них 2 млн 716 тис. грн зафіксував Луганський рибоохоронний патруль, 843 тис. грн – Полтавський рибоохоронний патруль, 817 тис. грн – Черкаський рибоохоронний патруль та 568 тис. грн – Азовський рибоохоронний патруль. Як показує статистика, заборона на вилов водних біоресурсів у нерестовий період не зупиняє недобросовісних рибалок і вони продовжують займатися браконьєрством, а кількість виявлених порушень навіть збільшилася у порівнянні з попередніми місяцями. В черговий раз закликаю громадян бути сумлінними, дотримуватися встановлених правил рибальства та не завдавати шкоди рибним запасам. В іншому випадку — покарання, у разі виявлення правопорушення, їм не уникнути», – наголосив Голова Держрибагентства Ярослав Бєлов.

Найбільшу кількість порушень зафіксовано в Дніпропетровській, Черкаській, Полтавській, Миколаївській, Одеській та Київській областях, а також Азовським басейновим управлінням.

Окрім того, протягом квітня інспекторами Управління оперативного реагування «Рибоохоронний патруль» було виявлено вісім грубих порушень правил рибальства зі збитками на понад 1 млн грн. В результаті проведених рейдів рибоохоронні патрульні вилучили 1 288 кг водних біоресурсів та 135 заборонених знарядь лову.

Нагадаємо, протягом січня-березня 2019 року

 державні інспектори зафіксували понад 10 тис. порушень, вилучили 75 тонн водних біоресурсів, 9 403 од. знарядь лову та затримали 172 транспортні засоби.