Підприємства, що не підлягають приватизації

Підприємства, що не підлягають приватизації

30 березня на засіданні Верховної Ради України 289 народних депутатів підтримали у першому читанні урядовий законопроект №4020 “Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації”.

Загальна кількість становить 659 об’єктів, повідомляє Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України

“Нам дійсно важливо зберегти у державній власності ті підприємства, які виконують стратегічні функції для держави. Компанії, які забезпечують життєдіяльність суспільства, енергетичну незалежність та захист держави, приватизовуватись не повинні”, — прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Об’єкти включалися до переліку відповідно до критеріїв щодо заборони приватизації, а саме:

— підприємства, що забезпечують енергетичну незалежність та обороноздатність держави;

— є природними монополіями;

— діяльність яких має критично важливе значення для суспільства.

“Це компромісний та зважений законопроект, що сприятиме залученню інвестицій в економіку України та убезпечить дійсно важливі для держави підприємств від продажу”, — під час виступу з трибуни Верховної Ради України зазначила заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Світлана Панаіотіді.