НАЗК важливо перезапустити

НАЗК важливо перезапустити

Рівень економічного зростання України залежить від успішності боротьби з корупцією, тому важливо перезапустити роботу Національного агентства з питань запобігання корупції та до 18 грудня провести незалежні якісні вибори з обрання керівника національного органу боротьби з корупцією. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час відкриття засідання Конкурсної комісії з відбору на посаду Голови Національного агентства з питань запобігання корупції, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України.

«Уряд робить все від нього залежне, щоб перезавантажити роботу НАЗК. Ми будемо максимально швидко приймати рішення, обирати найбільш чесних, професійних, з гарною репутацією людей. У цьому дусі ми обрали Комісію, яка складається саме з таких людей, які здатні приймати незалежні рішення», — сказав Олексій Гончарук.

Він висловив сподівання, що новостворена незалежна Комісія обере людину, яка перезапустить роботу національного органу боротьби з корупцією. «Це дуже важлива задача для Уряду, для країни», — наголосив Олексій Гончарук.

Серед основних етапів конкурсу: подання заяв Комісії на участь у конкурсі до 19 листопада (всі заяви будуть опубліковані, що відкриває можливість для активної громадської участі у цьому процесі); у грудні кращих кандидатів запросять на співбесіду; 18 грудня Комісія оголосить результати конкурсу, а пізніше Уряд буде робити відповідні призначення.

 НАШ ГРАД