З 25 травня відкриють дитячі садочки

З 25 травня відкриють дитячі садочки

У кожній конкретній області можна буде пом’якшити карантин для певних сфер, якщо будуть досягнуті епідемічні критерії. Зокрема, буде надана можливість відновлювати роботу дошкільних закладів, які потрапляють у другий етап виходу з карантину.

Про це повідомив заступник Міністра охорони здоров’я-головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

«Ми прив’язали відкриття дитячих садочків та запуск громадського транспорту для того, щоб можна було працювати та було де залишати дітей. Дошкільні заклади будуть відкриватися за певних умов. Вони опубліковані на сайті МОЗ для громадського обговорення. Ми прагнемо зібрати всі слушні рекомендації від батьків, власників дитячих садочків та МОН. Здоров’я батьків та дітей – в пріоритеті», – зазначив Віктор Ляшко.

За дорученням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко зустрівся біля Будинку Уряду з учасниками акції «Батькам – садочки!»

Учасниками акції були батьки, які вимагають відновити роботу дитячих садочків, оскільки не мають можливості поєднувати роботу та догляд за дітьми.

Віктор Ляшко повідомив, що Уряд запланує відкривати дитячі садки з 25 травня поточного року в рамках другого етапу пом’якшення карантинних заходів.

Відповідне рішення має розглядатися в середу, 20 травня, на черговому засіданні Кабінету Міністрів України, про що ще вчора повідомив Прем’єр-міністр.

 «Якщо в області немає зростання захворюваності, не заповняються ліжкомісця хворими на коронавірусну хворобу і проводиться належне тестування, дозволяється запускати громадський транспорт, відкривати садочки. Тобто садочки потрапляють у другий етап», — зазначив головний санітарний лікар, пояснивши, що відновлення роботи громадського транспорту та садочків буде здійснюватися одночасно, щоб «батьки мали змогу працювати, і було кому доглядати за дітьми».

Віктор Ляшко також додав, що вся необхідна інформація про поступовий вихід з карантину опублікована на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я і стане предметом громадського обговорення. На уточнююче запитання учасників акції Віктор Ляшко відповів, що наразі Київ потрапляє під ті показники, які дозволять відкрити садочки і запустити громадський транспорт в рамках другого етапу пом’якшення умов карантину.

Відео можна переглянути /за посиланням/

 НАШ ГРАД